Att tänka på när du väljer körskola

Vilken körskola?

Att ta körkort kostar normalt mellan 10 000 till 20 000 kr. Därför vill man ofta leta efter de billigaste priserna. Det kan dock vara bra att låta fler faktorer än bara priset avgöra när du ska välja vilken körskola du ska gå till. Går du i gymnasiet så kan det vara bra om du har nära till körskolan ifall körlektioner inträffar under skoltid så man inte missar något.

Övningsköra med föräldrar?

De flesta övningskör nog till största delen med sina föräldrar. Därför är det viktigt att föräldrarna ser till att uppdatera sig på de trafikregler som är aktuella, för det är inte säkert att samma saker som de fick lära sig när de tog körkort gäller på samma sätt idag. Ett bra sätt för en förälder att lära sig hur man förklarar olika moment för den som övningskör är att faktiskt sitta med i bilen under en körlektion på körskolan. Då ser de hur en utbildad körlärare agerar samt har möjlighet att se ifall det är något de själva behöver rätta till i sin egen körning. Dessutom är det bra om de vet hur de ska förklara olika moment då det blir väldigt förvirrande för eleven om körläraren säger en sak och föräldern säger en annan.

Intensivkurs?

Vill du få körkortet avklarat snabbt kan du t ex under sommarlovet gå en intensivkurs. Då får du plugga körkortsteori på intensiv nivå i två veckor. Det finns även möjlighet att köpa till ett paket på 10-20 körlektioner. Ligger du i ordentligt så kan du vara redo för uppkörning strax efter dessa två veckor.

Kom ihåg!

Innan du får börja övningsköra så måste du ansöka om körkortstillstånd. All information om hur du gör det hittar du på Körkortsportalens hemsida www.korkortsportalen.se. Där hittar du också ansökningsblanketter och priser för Trafikverkets olika avgifter i samband med körkort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *