Jämför bilverkstad – Det lönar sig

När det gäller bilar finns möjligheten att spara pengar på flera olika punkter. Det handlar om allt från att vara duktig på att pruta vid inköp till att hitta rätt bilverkad för att hålla nere priset vid service.

Den etablerade sidan Testfakta genomförde ett test år 2012 för att undersöka hur mycket det gick att tjäna på att välja den billigaste verkstaden. Det visade sig att det skiljde en hel del mellan dyrast och billigast. Kanske mer än vad många förväntar sig.

Det Testfakta undersökte var hur mycket det skulle kosta att byta kamrem på en Renault Clio II och då enbart själva arbetskostnaden. Dyraste priset i Stockholmsområdet var 7130kr och det billigaste 1736. En enorm skillnad då den som råkar välja det dyraste alternativet får betala över 400% mer.

Hur hittar man då billigaste alternativet?

Att jämföra priser över hela Sverige är ingen vits då man knappast vill åka mer än någon mil för att lämna in bilen. Men en lätt väg att gå är att Google på den ort man bor på. Den som bor i Botkyrka kan skriva in ”bilverkstad Botkyrka ” i sökfältet och får snabbt en lista på de verkstäder som håller till inom detta område. Om man sedan väljer att ringa några av de verkstäder som presenteras eller om man hellre besöker deras hemsida och söker priser beror mycket på vad för slags problem man har med bilen.

Bor man på en mycket liten ort där det inte finns speciellt många verkstäder eller om man inte är nöjd med det sökresultat man får fram får man öka området. Kanske kan man tänka sig att söka över hela Stockholm och byter i så fall ut ordet Botkyrka mot Stockholm.

Lycka till i jakten på en billig reparation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *