Presentkort på körkortsteori – Perfekt till en 18 åring

Att ge en present till en 18-åring är inte lätt. Högst upp på önskelistan står i 9 fall av 10 en dator, ny mobil, körkort och lägenhet. Fyra saker som är så pass dyra att få vänner och bekanta har lust att köpa dem på grund av dess höga pris. Samtidigt kan man inte ge en bit av en dator eller en del av en lägenhet. Däremot är det fullt möjligt att ge en present som innehåller kunskap i körkortsteori i den utsträckningen att personen kommer att kunna klara av teroriprovet i framtiden. Detta för en summa mellan 300-1200kr. En perfekt present för den som är på väg att prova sina vingar i livet och ta sig vidare mot arbetsmarknaden.

Att träna körkortsteori online är det vanligaste sättet att träna in all kunskap som krävs för att få körkort. En del börjar med en grundläggande teorikurs hos en körskola varpå man tränar in alla frågor via frågebanker som finns online.

Pris?

Att träna på teori till körkort via en abonnemangstjänst kostar från någon hundralapp till 1200kr. Det som avgör priset är hur många månader man vill ha tillgång till körkortsfrågorna. För ca 1200kr skapas ett konto som går att använda i ett år vilket de flesta klarar sig inom för att nå sitt efterlängtade körkort. Möjligheten finns sedan att förlänga med en eller tre månader om man inte klarat kunskapsdelen (teoriprovet) inom denna tid.

Hur?

De hemsidor som erbjuder 1000-tals frågor inom körkortsteori fokuserar inte bara på bilkörkort utan erbjuder även frågor gällande motorcykel och moped.  Så det första man bör fundera över är vad för slags körkort som personen är intresserad av. Däremot är behörigheten till bil det som främst är eftertraktat, både av privatpersoner och på arbetsmarknaden.

Nästa steg är att välja hur många månader som abonnemanget ska löpa på. Har personen redan hållit på och läst teori till körkortet under en period men inte lyckats med teoriprovet än kanske det räcker med en eller tre månader. Men generellt är det billigast per månad om man tecknar 6 eller 12 månader på en gång.

När betalning har skett skickas ett digitalt lösenord som används när man ska logga in på sidan.

Varför?

Att ge presentkort på körkortsteori är betydligt bättre än att samla ihop pengar till en ny telefon. En telefon som i alla fall kommer att behöva bytas ut inom två-tre år. För en 18-åring är det utbildning eller arbete som är det viktigaste för att kunna stå på egna ben och skaffa sig ett eget hem. Att då hjälpa till med detta är en investering för framtiden. Frågan är bara om man ska ge ett abonnemang på att träna teori till körkortet (300-1200kr) eller en anmälan till högskoleprovet (375kr). De bägge ökar möjligheten till jobb avsevärt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *