Starka vindrutor för färre trafikolyckor

De flesta av oss ger oss ut i trafiken på ett eller annat sätt nästan varje dag. Vi vet vilka risker som finns och majoriteten försöker trots allt vara försiktigt. Men det händer ändå en hel del trafikolyckor. Vissa på grund av otur och andra på grund av vårdslöshet i trafiken.

Hur man ska förhindra trafikolyckor så att ingen mister livet på ett sådant sätt finns det inget självklart svar på. Förutom att alla ska följa de trafikregler som finns, visa hänsyn och vara försiktiga då så klart. Förhoppningsvis kommer det att dyka upp fler förebyggande sätt som gör att färre trafikolyckor inträffar. Bland annat har man börjat tillverka särskilt starka vindrutor som förhoppningsvis ska kunna bidra till att antalet trafikolyckor minskar så småningom. Just detta kan du läsa mer om på denna hemsida.

Skydd med behandling

Hur ska en starkare vindruta då kunna hjälpa till att minska trafikolyckor? Jo, med teknikens hjälp har man lyckats utveckla en ny nanoteknologisk glasbehandling  som ska kunna göra just detta. Med denna behandlade vindruta kommer du att få en bättre sikt och därmed också en snabbare reaktionstid när du kör bil.

Denna glasbehandling kallas för Maranello Made in Red och för att förklara dess funktion väldigt enkelt så är det en speciell försegling mot smuts och vatten. När du kör bil när det regnar innebär detta att vattnet kommer att studsa av din vindruta vilket innebär att din sikt blir klar trots ovädret. Detta i sin tur leder också till att du inte behöver använda dina vindrutetorkare lika mycket och på så sätt sliter du inte lika mycket på torkarbladen så att även dessa håller längre. Denna effekt får du när du kör minst 65km/h eller ännu snabbare. Kör du saktare än så får det regn som landar på rutan en ”pärlande” effekt istället.

Varför glasbehandling?

En annan fördel med att välja en vindruta med den här behandlingen på är bland annat att du kan se fram emot en säkrare mörkerkörning. Reflexerna kommer nämligen att minska med 35% så att du inte längre känner obehag av bländade ljusreflexer på samma sätt som tidigare då du kör i mörker med en obehandlad vindruta.

Du kommer också att ha en bättre skyddad vindruta när det gäller att den träffas av stenskott eller liknande. Den kommer fortfarande att skadas men den spricker inte lika lätt som annars. När det gäller hållbarheten av dessa effekter som beskrivs har din egen skötsel med det att göra. Till exempel ska du inte använda dina torkarblad om de inte behövs. Du kan räkna med att de vattenavvisande effekterna håller i mellan 6 till 9 månader och att skyddet i det första lagret håller i mellan ett år och 18 månader. Du kan läsa mer om detta på deras officiella hemsida.

Bra att veta

Ur ekonomisk och miljövänlig aspekt kommer du att kunna se fram emot att din vindruta håller längre och bättre. Du behöver inte heller använda och slita på dina torkarblad i samma utsträckning som tidigare. Därmed använder du inte heller samma mängd spolarvätska.

När du har behandlat ditt fordon måste det stå inomhus. Behandlingen i sig går snabbt och tar inte mer än mellan 20 till 40 minuter. Dock måste du vänta en halvtimme till efter behandlingen innan du kör iväg. Om du är en miljövän kan du också glädjas av att behandlingen inte har någon negativ inverkan på miljön vilket självklart är ett stort plus i dag då vi måste arbeta för en hållbar framtid för de kommande generationerna runt i världen.

#13 - glasbehandling bil

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *