Tips för långa bilresor med bebisar

Långa bilresor med små barn i bilen kan vara tröttsamt för alla,  för utmattade mammor och pappor till bebisar som helst hade legat hemma i hagen. Här har vi sammanställt några tips för dig som ska ut på en ”roadtrip” tillsammans med småbarn och bebisar:

  • Säkerheten först – Se till att bilbarnstolen är korrekt monterad och att barnet är väl fastspänt.  Packa mycket vatten och se till att ladda telefonen ifall att något skulle hända.
  • Planera resandet utefter ditt barns sömntider – Ett sovande barn gör resan mycket smidigare än ett gråtande barn.
  • Packa strategiskt – Packa allt du behöver med dig på vägen i en skild väska så att du inte behöver stanna och gräva i trunken för att hitta rätt. Ta med sig en skötväska med produkter för alla basala behov utmed vägen. Ta även med snacks och leksaker till barnen.
  • Planera rutten strategiskt – Se till att det inte är för långt mellan ställen ni kan stanna på för att vila, byta blöja eller äta. Ta regelbundna pauser.
  • Lek och aktivitet – Se till att ta med leksaker eller annat som bebisen kan aktivera sig med under resan. En surfplatta kan passa bra till lite äldre barn, medan enklare leksaker passar bättre till bebisar.

baby-car-seat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *